marți, 9 martie 2010

Despre femei

Am auzit aseara ceva foarte frumos de la Mioara Roman si am vrut neaparat sa va spun si voua.
Ea impreuna cu fetele dumneaei au fost invitate in emisiunea lui Cristi Brancu. La un moment dat a spus, referitor la femeile din ziua de azi si la situatia generala, ca : "Nu mai exista stil si eroine." Mare vorba si adanca! Vorbeam cu un prieten drag mie, care imi spunea ca mama lui afirmase odata faptul ca unele femei fac de rusine acesta tagma, din care uneori iti pare rau ca faci parte. Nu trebuie decat sa iesi din casa ca sa-ti dai seama ca asa stau lucrurile. Desigur, nu e cazul sa generalizam; generalizarile nu sunt bune niciodata. Dar sa nu-mi spui ca tu, ca femeie, nu te-ai gandit la aceste lucruri macar o data in viata!
Stii, niciodata n-am inteles feminismul asta, pe care il dispretuiesc pe atat pe cat dispretuiesc misoginismul! De ce femeile, din dorinta lor nebuna de a fi egale cu barbatii, s-au masculinizat exagerat. Au preluat atat de mult din comportamentul, atitudinile si reactiile brutale, care, de buna seama ca nu caracterizeaza un barbat adevarat, incat nu mai sunt femei, ci niste creaturi hibride si de neinteles. Unde ramane feminitatea, etravaganta, rafinamentul, misterul, trasaturi atat de iubite de admiratorii nostrii? In mitologie? In eter? Desigur, pentru a le putea cultiva pe acestea este necesara educatia, vreo zece carti citite si multe alte lucruri definite prin cuvinte pe care poate jumatate din femeile din Romania nici nu le cunosc intelesul. Si spun acest lucru avand un mare regret si o mare tristete pe chip.
Asadar, doamnelor si domnisoarelor, sa fim feminine, gratioase si frumoase. Sa scoatem la vedere tot ce este mai frumos din noi, ca sa ne luminam chipul si sufletul! Vant bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu