marți, 15 iunie 2010

Carti si masini



Am facut greseala de a iesi din casa duminica aproape de amiaza ca sa merg la Bookfest si la expozitia cu masini de epoca. Mare greseala!
Dupa ce soarele mi-a ars capul intr-atat incat a doua zi m-am mirat cum de n-am facut insolatie, am ajuns la Romexpo. Lume multa, agitatie, viermuiala si CARTI. M-am tot uitat, m-am invartit, m-am sucit si am gasit o muultime de carti pe care le-as fi luat acasa in secunda 2. Ce m-a uimit pe mine au fost preturile " nesimtite", ca sa citez pe cineva. Ideea unui targ e, in principiu, de a veni cu niste preturi convenabile, ca sa fie toata lumea multumita. Insa editurile au facut reduceri la niste carti pe care oricum nu le ia nimeni nici pe gratis, iar volumele cu adevarat bune si frumoase aveau preturi la fel sau mai mari decat cele din librarie. Dezamagire totala!
Am iesit de acolo cu gandul ca daca as fura ceva in lumea asta, atunci cu siguranta as putea sa fur carti. Cat mai multe!
Am inghitit mai incolo o portie de sarmale maramuresene cu gandul la Paler, la Makine si cu speranta in niste vremuri mai manoase.
Cat despre expozitia masinilor de epoca, nivelul meu de profan intr-ale masinilor nu m-a lasat decat sa le admir si sa imi cumpar un inel de la un magazin alaturat. Insa un specialist in domeniu mi-a spus ca au fost prea putine masini pentru o expozitie si extrem de putini colectionari. In ceeea ce priveste sarmalele, mi-a urmat exemplul, dupa care ne-am grabit spre casa. Eram decisi sa nu lesinam pe strada. Nu de alta, dar putem muri; si amandoi mai avem unele lucruri de facut in viata asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu