sâmbătă, 19 martie 2011

Raul gratuit

Zilele trecute ma gandeam la raul gratiut care este atat de prezent in fiecare zi din viata noastra. N-am inteles niciodata rostul lui si satisfactia pe care o poate aduce. Mai usor pot sa inteleg un rau facut ca rasplata pentru un altul, ca razbunare. Pana la un punct, e omenesc, iar tot ce este omenesc este de inteles si pardonabil. Insa un rau gratuit, facut deliberat, intentionat, premeditat si disfrutat este un lucru cumplit.
Acest fapt ma dezgusta pana in maduva oaselor. Mintea mea n-o sa poata intelege vreodata cum poti sa te bucuri cu o meschinarie intensa de planificarea raului, de aruncarea lui spre tinta si de gustarea efectelor aidoma unui gurmand in fata unor trufe.
Reactia mea este prompta, dar nu violenta. Pararea loviturii cu eleganta si inteligenta e mai dureroasa si mai utila decat balacarirea in noroiul tintasului. E preferabila o lupta de scrima decat o tranta ca in comuna primitiva.
Raul poate lua forme multiple si nuante de griuri colorate. Cateodata merita sa te gandesti la el, sa il vizualizezi si sa te pregatesti pentru orice fel de infruntare. Astfel, vei fi mai pregatit atunci cand o sa-ti sara in spate de dupa colt.

2 comentarii:

  1. Format-a Cerul această grămadă de minuni
    Ca locuinţă unui Şarpe?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mr. Cairo: te rog, detaliaza-mi ce-ai vrut sa-mi spui.Nu sunt sigura ca am inteles..

    RăspundețiȘtergere