sâmbătă, 20 martie 2010

Zi de sambata

Zi de sambata, insorita si cu chef de joaca.
In plimbarea de amiaza am zarit o femeie care facea un gest periculos pentru puiul care mai avea putin si venea pe lume. Ma gandeam, trecand mai departe, cata nesocotinta poate fi in mintea cuiva care aduce pe lume un copil asa, de dragul de a-l avea. In ultima vreme aud tot mai multe fete de varsta mea sau pe aproape care dau nastere unor fiinte, fara sa aiba nimic de oferit, fara sa se gandeasca o secunda daca ei ar vrea sau nu sa vina intr-o lume ca asta ,in care noi, cei deja mari, cateodata abia ne tarsaim zilele pe asfalt.
Imi revine in minte discutia pe care am avut-o intr-o dimineata cu o colega de facultate despre avort. Din toata conversatia imi aduc aminte clar ca amandoua am fost de parere ca in anumite cazuri avortul este de preferat. Si, in ciudat a ceea ce ar putea spune partenerii nostrii sau oricine altcineva, am reinviat unul dintre sloganurile pentru care femeile au luptat in anii '60: orice femeie este stapana pe corpul ei, iar decizia finala ii apartine.
Ar trebui sa ne gandim putin la asta inainte de a aduce pe lume o viata ce poate fi condamnata la nefericire.

Un comentariu:

  1. Sunt deacord cu tine, daca nu vrei sa aduci un copil pe lume sau stii ca nu ai conditiile necesare pentru a-l creste intr-un mediu propice, mai bine pasuieste momentul.

    Mai nou am auzit ca sunt multe asa zice mamici care nici macar nu-si alapteaza nou-nascutii de frica sa nu li se lase sanii.Sincer am ramas traznit, credeam ca un copil, pe langa faptul ca este o responsabilitate foarte mare in viata, este si cea mai mare bucurie pe care poate sa-l aiba un cuplu, un motiv pentru care mergi cu zambetul pe buze la serviciu sau pentru care te strofoci, incercand sa-i oferi ce e mai bun in lumea asta.

    Cu toate ca sunt tanar, nu am nici macar 20 de ani impliniti, eu imi pun astfel de semne de intrebare si ma gandesc la urmatoarele zile mai mult sau mai putin bune pe care o sa le am cand o sa fac pasul cel mare si o sa-mi doresc un copil.

    Intrebare intrebatoare:Daca eu am mentalitatea asta, de ce nu o au si altii mai invarsta?

    RăspundețiȘtergere